Kate Moss

Kate Moss är en fotomodell som länge har befunnit sig på den absoluta toppen. Vägen dit började när hon upptäcktes på JFK Airport i New York City av Sarah Doukas, skapare av modellagenturen Storm Model Management. Hon blev snabbt ett välkänt ansikte och fick ytterligare en uppsving i början av 90-talet då hon kopplades ihop med modet ””heroin chic””, en stil som bland annat karakteriserades av mörka ringar under ögonen och blek hy. Modet kom som en reaktion mot de hälsosamma och etablerade modellerna som leddes av Claudia Schiffer och Cindy Crawford. Kate Moss blev känd som anti-modell och blev allt mer populär.

Kända samarbeten

Efter att Kate Moss blev ansiktet utåt för heroin chic började arbete att strömma in. Samtidigt var det många som kritiserade henne för att väga för lite och uppmuntra till en ohälsosam livsstil. Kate Moss samarbetade med stora varumärken som Chanel, Dolce & Gabbana, Calvin Klein, Alexander McQueen och har synts på omslag för några av de största modetidningarna i världen. Bland annat har brittiska Vogue haft henne på omslaget hela trettio gånger. Kate har flertalet gånger blivit utnämnd till en av världens mest sexiga kvinnor och fortsätter vara lika aktuell, trots att hon varit aktiv i flera decennier. Kate Moss finns säkerligen som fototapet men numera är hon inte enbart känd för sitt utseende. Hon har även designat flera välkända kollektioner av plagg och handväskor, lanserat ett flertal parfymer, inspirerat musiker och skulptörer och varit aktiv i ett flertal hjälporganisationer. Vid en ålder av 42 är Kate Moss hetare än någonsin.

fashion2.se

Kate Moss privatliv

Kate Moss liv skulle kunna fylla ett flertal böcker och hon har figurerat i en mängd olika miljöer, även bortom catwalkens strålkastare. Hon var bland annat i ett mycket uppmärksammat förhållande med Babyshambles-sångaren Pete Doherty, något som nästan kostade henne karriären då hon ertappades med kokain. H&M var bland dem som avslutade sitt samarbete med Kate Moss under denna tid och även Chanel gick ut och sa att de inte skulle förnya hennes kontrakt. Det var dock många som skyllde skandalen på missbrukaren Doherty och det dröjde inte lång tid efter skandalen så hade hon signerat ett antal lukrativa kontrakt med stora varumärken igen. I 2011 gifte hon sig med musikern Jamie Hince från bandet The Kills. Enligt Forbes är hon en av de bäst betalda modellerna i världen och drar årligen in miljonbelopp på sina kontrakt med de stora modehusen. Hon fortsätter att utöka sitt egna varumärke och har nyligen gett sig in i heminredning och design.