Christina Hendricks

Diskussionen om det kvinnliga kroppsideal som presenteras i media och i modeindustrin har förts fram och tillbaka under lång tid, men de flesta håller med om att det är osunt att bara visa en typ av kvinnlig kropp, nämligen den smala och platta. För att det ska finnas något att jämföra med är det viktigt att det finns plus size-förebilder som kan representera den stora variation i kroppstyper som finns i samhället, och som kan inspirera unga kvinnor, kanske framförallt stora tjejer, att tycka om sin kropp hur den än är.Christina_Hendricks_at_PaleyFest_2014

En av dessa förebilder är Christina Hendricks. Hendricks är en skådespelerska som fick sitt stora genombrott i den amerikanska tv-serien Mad Men, där hon spelade rollen som Joan Holloway. Hendricks har nominerats till sex Emmy Awards för sin prestation i serien, men har sedan Mad Mens premiär också gjort ett namn för sig som en stilikon och sexikon. Hon har bland annat utsetts till världens sexigaste kvinna av magasinet Esquires kvinnliga läsare, och röstades fram till den snyggaste kvinnan i Amerika i samma tidning år 2010. Bland annat Storbritanniens jämställdhetsminister har noterat vilket inflytande Hendricks har som en ”kurvig förebild”, och Hendricks har kallats ”det nya, moderna idealet av Hollywood-glamour”, och jämförts med den gamla tidens stjärnor som Marilyn Monroe, Jane Russell och Veronica Lake. Men Hendricks har som sagt inte bara blivit populär för sitt utseende eller sin skådespelartalang, utan också för sin känsla för stil. Hon är känd för att komplementera sitt eldröda hår med en retrostil med vintagekänsla som är både klassisk och nyskapande på samma gång. Hon har också tagit steget in i modeskaparvärlden, då hon valdes att representera en ny smyckeskollektion av den brittiska designern Vivienne Westwood i mars 2011. Om du inspireras av Hendricks stil, och skulle vilja hitta kläder för stora flickor i samma retroanda, ska du klicka här. Där finns leggings och alla andra plagg du behöver för att få Christina Hendricks stil, i storlek 44, 46, 48, 50 och större.

Christina Hendricks är också en förebild på det sättet att hon kritiserar det allmänna fokus på kvinnors kroppar som finns i media, istället för på deras talanger. Hon har i intervjuer visat att hon inte uppskattar när reportrar är mer intresserade av att prata om hennes kropp än om det hårda arbete hon lagt ner på bland annat Mad Men.