Brigitte Bardot

Brigitte Bardot hade en mångsidig karriär, men har främst blivit känd för eftervärlden som skådespelerska, modeikon och djurrättsaktivist. Under 1950- och 1960-talen var hon en av världens mest kända sexsymboler, och hon kallades ofta bara för sina initialer: ”BB”.Brigitte_Bardot_-_1962

Bardot föddes i Paris 1934. Under sin uppväxt gick hon i privatskola tre dagar i veckan, men studerade annars hemma. Detta för att hon skulle ha tid att gå i den dansskola som hennes mamma satt henne i. Bardot fastnade för balett, och 1947 accepterades hon till musik- och dansskolan Conservatoire de Paris, där hon studerade under den ryska koreografen Boris Knyazev. Två år senare, som 14-åring, gjorde hon debut i modevärlden då hon en bekant till hennes mor inbjöd henne att agera modell i en modevisning. Samma år stod hon modell för modemagasinet Jardin de Modes, och när hon var 15 år gammal var hon med på omslaget till Elle. Då uppmärksammades hon av den unga regissören Roger Vadim. Tack vare honom fick hon en chans att gå på audition för en filmroll, som hon fick. Även om filmen aldrig blev inspelad fick den Bardot att överväga en karriär som skådespelerska – vilket visade sig vara ett bra val.

Hennes debut var komedin Le Trou Normand fån 1952, och under de följande åren, mellan 1952 och 1956, var Bardot med i 17 filmer. Till skillnad från många andra europeiska skådespelerskor från den tiden uppmärksammades Bardot mycket i amerikanska medier, även om hon själv inte gav dem mycket uppmärksamhet.

Bardot meddelade att hon skulle gå i pension från skådespelarlivet 1973, 39 år gammal. Efter att ha spelat in mer än 40 filmer under sin karriär valde hon då istället att ägna sin tid åt att arbeta för djurens rätt.

För många fashionistas är ett bra badrum med en stor spegel och mycket utrymme det viktigaste i hemmet, eftersom det är där som de gör sig i ordning och fixar sin outfit. Om du själv vill inreda ditt badrum för att passa dina behov, och för att kunna efterlikna Brigitte Bardot, kan du gå in på Buildor.se, där du hittar all badrumsinredning du kan behöva.